Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddiaları içeren bir rapor hazırladı. Rapora göre, Polat'la bağlantılı şirketlerin mal aldığı şirketlerin büyük bir kısmı, kendileriyle bağlantılı olan tedarikçilerden oluştu. Ancak MASAK, bu tedarikçilerin gerçekte sahte belge düzenleme kaydı olan şirketler olduğunu ve mal alışı yapmadıklarını tespit etti.

Rapora göre, sahte işlemlerle ilgili şüpheler bulunan toplam işlem tutarı 200 milyon liradan fazla. Bu işlemlerin ardından elde edilen nakit paraların Dilan Polat'ın eşi Engin Polat'a ait şirketlere aktarıldığı ve ardından lüks araçlar ve gayrimenkuller alındığı belirtiliyor.

MASAK'ın raporu ayrıca Dilan Polat ve ailesinin işlettiği şirketlerin tek bir elden yönetildiği ve bu şirketlerin suç gelirlerini akladığı iddiasına da yer veriyor.

Dilan Polat, Engin Polat, ve aile üyeleri ile ilişkilendirilen toplam 16 şirket bulunuyor ve bu şirketler bir dizi farklı sektörde faaliyet gösteriyor. Polat'ın güzellik merkezi 46 ilde faaliyet gösteriyor ve kozmetik ürünlerini internet siteleri ve online ticaret siteleri üzerinden satıyor. İlişkili şirketler hesaplarına gelen para transferlerinin büyük bir kısmı internet satışlarından kaynaklanıyor.

Rapora göre, işlem yapmayan ve sahte belge düzenleyen tedarikçilerden gelen mal alımları, sahte belgelere dayalı işlemler olarak nitelendiriliyor ve bu işlemler toplamda 200 milyon liradan fazla.

MASAK, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın varlıklarına tedbir uygulanması talebinde bulunmuş ve ayrıca Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat ile Milda Gayrimenkul Otomotiv Sanayi ve Ticaret'in banka, ödeme ve elektronik para kuruluşları ile kripto varlık işlemlerinin askıya alınmasının uygun olabileceğini savcılığa bildirdi.

Editör: Muhabir Ağrı